COPD?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

30/12/2011 | 00:17 | מאת: אתי

אובחנתי לפני 7 שנים במחלה - COPD ומאז היו לי 4 התקפים חזקים של מצוקות נשימתיות שבהם אושפזתי בטיפול נמרץ וכיום אני משתמשת במחולל חמצן ובתרופות שמקלות על הנשימה. אציין שאני לא משתעלת ואין לי גם כיח - אז בכל זאת קבעו שיש לי COPD שאלתי את הרופאים והם ענו לי שזה לא קשור- אך כפי שאני קוראת זה הלא אחד מהסימנים של המחלה- האם זה נכון. השאלה השניה שלי - אם אני לא מכייחת ולא משתעלת- אז איפוא מתנקז הכיח והאם יכול להיות שזה מה שחוסם לי את הנשימה? ומה עושים בכדי להוציא את הכיח. והאם זה בכלל לא COPD - אציין שנכנסתי למחקר בתרופה חדשה ששמה ROFLUMILAST ואחרי 10 ימים איני רואה שום הקלה במצבי. תודה על תשובתך .

לאתי שלום COPD היא מחלה שמתבטאת בקוצר נשימה במאמצים או בשיעול כרוני שלעיתים מלווה בהפרשת כיח. אצלך ככל הנראה במרכז התמונה נמצא דווקא קוצר הנשימה ופחות השיעול הצמחתי. כדי לאבחן יש לבצע תיפקודי ריאות ובהם מוצאים קושי בנשימת אוויר בחוזקה שלא משתפר באופן משמעותי לאורך תקופת המעקב. החסימה ברוב המקרים נובעת דווקא מהרס של רקמת הריאה שהוא משני לעישון סיגריות ולא מהצטברות ליחה. מחקרים גם הוכיחו שבניגוד למחשבה הרווחת מתן תרופות המשפרות את הפרשת הכיח (ואין גם הרבה תרופות כאלו) אינו משפר לא את דרגת החסימה ולא את קוצר הנשימה. בהצלחה עם תרופת המחקר - שלעיתים לוקח מספר חודשים עד שמרגישים בהבדל ובריאות שלמה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה