יעילות התרופה אונברז בריזהלר

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

12/07/2011 | 21:46 | מאת: הלן

ד"ר מימון ערב טוב, עד כמה התרופה אונברז בריזהלר יעילה בטיפול ב-COPD ?

הי הלן התרופה נכנסה לסל רק השנה והינה תרופה מסוג LONG ACTING BETA AGONIST - LABA כלומר תרופה מהסוג של וונטולין המרחיבה את הסימפונות ומאפשרת זרימת אוויר טובה יותר. יתרונה העצום על פני וונטולין הינו אורך הפעולה - שזוהי התרופה הראשונה מסוגה הפועלת ל - 24 שעות. כלומר שאיפה אחת בבוקר מספיקה ל - 24 שעות. יתרונות נוספים הינם - מהירות הפעולה והמבנה המשאף הייחודי המאפשר שאיפה חלקה יותר. התרופה מאושרת לשימוש בסל הבריאות לכל חולי ה - COPD. יש לשים לב שישנה מגבלה כלכלית שהטילו בוועדת הסל - לא ניתן לתת את התרופה במקביל לספיריבה שהינה התרופה המתחרה שעובדת במנגנון מקביל - אנטי-כולינרגי. בכל מקרה הנסיון המחקרי הוא מצויין ומנסיוני האישי התרופה עובדת היטב. נמרוד

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה