שני משאפים עם אותו האפקט

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

13/10/2015 | 12:18 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, הייתי היום ביום עיון בנושא COPD בביה"ח מאיר. בין שאר המרצים הייתה רוקחת. לדעתה אני לוקחת שני משאפים עם אותו האפקט ומאוד לא ברור לה מדוע אני לוקחת foster פעמיים ביום שאיפה אחת ו-ultibro פעם אחת בבוקר. עם הרופא שלי קצת קשה לי לדבר כי הוא "עסוק" בהדפסה במחשב....... תודה רבה רבה, שרה

לשרה שלום רב בהחלט שני המשאפים מכילים חומרים מקבילים והשילוב בינהם אינו מקובל בדרך כלל. עם זאת לרופא ריאות לעיתים יש את היכולת לנסות אפשרויות לא מקובלות על מנת לשפר את מצבו הבריאותי של החולה. במקרה של ULTIBRO (מכיל בטא אגוניסט + אנטי-כולינרגי) ו FOSTER ( שמכיל גם בטא אגוניסט אך בשילוב עם סטרואידים) וניתן להבין מכך שיש כפילות של בטא אגוניסטים בשני המשאפים. אכוון אותך לשאלה אותה תשאלי את הרופא שלך - "האם יש צורך בעת הטיפול בי לתת שילוב של שני בטא אגוניסטים?" בהצלחה דר נמרוד מימון

19/10/2015 | 11:51 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, רק לידיעתך התקשרתי לרופא המטפל, שאלתי את השאלות שציינת לי בברור מה לשאול, שאלתו הראשונה הייתה מי הנחה אותך, עניתי הרוקחת ביום העיון בביה"ח מאיר, ואכן לא שיקרתי, תשובתו הייתה, התיק לפני והרוקחת שתלך ללמוד רפואה....... כמה חבל

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה