סטורציה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

15/09/2015 | 17:59 | מאת: מנחם

שלום ושנה טובה שם משפחה-copd .שם פרטי-אמפיזמה. גיל-74.מין-נקבה. משקל-46 ק"ג. מחוברת למחולל חמצן 24/7. איננה יורדת מהמיטה מחמת תשישות. שאלתי היא מהו מספר היעד של רווית החמצן? האם ככל שיהיה גבוה ייטב? האם בסטורציה של 99 באופן קבוע אין גם נזק? בתודה ושנה טובה מנחם

שלום רב כל מספר שמעל 90% הוא טוב. אין יתרון בסטורציות קבוהות ואין גם נזק בסטורציה 99%. מעבר למספרי הסטורציה שניתנים למדידה - חשוב יותר להתמקד במצבה הכללי. שימו לב לדרגת קוצר הנשימה חומרת השיעול כמות ההתלקחויות ויכולת ביצוע המאמצים. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה