COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

26/05/2015 | 15:12 | מאת: שרה

שלום רב , אני סובלת מזה כמה חודשים מ-COPD לאחר דלקת ריאות, אובחנה המחלה. כרגע מטופלת בשני משאפים בוקר וערב, ופיזיוטרפיה נשימתית במאיר פעמיים בשבוע. מה משמעות ספירומטריה 38% = FEV1. אני בת 64. תודה רבה, זו שאלתי, תודה רבה

שלום רב ספירומטריה היא בדיקה המעריכה את חומרת מחלת הריאות החסימתית ו FEV1 של 38% משמעותו שיחסית לאישה בגילך ובגובהך עוצמת הנשיפה שלך היא 38% ממה שצפוי. יש יחס ישר בין חומרת המחלה לעוצמת הנשיפה אבל היחס לא תמיד עובד בחולה מסויים. כך שפעמים רבות חומרת החסימה אינה מבטאת את הרמה התיפקודית (לשני הכיוונים) דר נמרוד מימון

28/05/2015 | 10:23 | מאת: שרה

תודה רבה ד"ר נמרוד. שאלתי הנוספת, האם ההליכה שלי למכון הפיזיוטרפי בביה"ח מאיר פעמיים בשבוע, הליכה של לפחות 2 ק"מ ( עם הפסקות ) פעם בשבוע בבית תשפר את תפקודי הריאה שלי, או רק את הרגשתי. האם התמונה הקיימת היום תישאר ואני רק משמרת אותה, או שישנה אפשרות שיכול שיפור. אולי לא כתבתי שבכל תאור המחלה כתוב עישון של 40 שנה. הפסקתי לעשן מזה חודשייים. המחלה הכרונית התגלתה עקב סיבוך של שפעת. תודה רבה, שרה

שלום רב ההתמקדות בתיפקודי ריאות וחומרת החסימה הינה נושא שאנו כרופאי ריאות מתחילים לזנוח. הרבה יותר חשוב בעיננו (מה שגם הוכח במחקרים רבים) היכולת לבצע מאמצים רמת התיפקוד איכות החיים כמות ההתלקחויות והאישפוזים. מדד ה - FEV1 (למרות היותו מדוייק מאד מספרי וניתן להשוואה) לא אומר הרבה והקשר בינו לבין מצבך אינו חד משמעי. לשאלתך - ביצוע מאמצים משפר מעט את תיפקודי הריאות אך משפפר הרבה כל מדד אחר שבעיננו הרבה יותר חשוב - כגון כמות ההתלקחויות ההרגשה הכללית ואיכות החיים ויכולת ביצוע מאמצים עתידית. על כן ממליץ לכל חולי ה - COPD לבצע מאמצים על בסיס קבוע - מאמצים אלו ישפרו במעין מעגל סגור את יכולת ביצוע המאמצים העתידית. בהצלחה דר נמרוד מימון

ביצוע פעילות גופנית במסגרת קבוצתית או אישית משפרת את כל מדדי המחלה. זה כולל תיפקודי ריאות מלאים, איכות חיים, נטייה להתלקחויות, יכולת ביצוע מאמצים וכמות הפניות לעזרה רפואית. כמו כל מחלה כרונית - היא פרוגרסיבית אך כאמור ניתן לטפל בה בצורה מצויינת באמצעים הרבים הקיימים כיום. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה