Copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

23/05/2015 | 16:17 | מאת: דנה

שלום, אבי בן ה 75 חולה copd , משתמש בחמצן ביתי אך לא באופן קבוע. בשבועיים האחרונים מאוד מאוד מתעייף מהליכה קצרה במיוחד גם עם חמצן, כלומר מד החמצן מראה 94 (בזמן שימוש ב 1.5 ליטר) והוא עדיין נורא נורא מתעייף יש לציין שלפני כשבועיים הרגיש לא טוב ולכן לא יצא מהבית/ מיטה כשבוע. 2 שאלות, האם ייתכן שחלה ירידה משמעותית בסיבולת ריאה שלו בגלל ששבוע לא עשה פעילות ולכן מתעייף נורא גם בזמן שימוש בחמצן?? או שאולי מדובר בבעיה אחרת?? האם עדיין כדאי לעודד אותי לצאת ללכת או עדייף שלא יתאמץ?

שלום רב אני מבין שאביך סובל מ - COPD. פעמים רבות לאחר התלקחות מחלת ה - COPD חלה הידרדרות תיפקודית מעין ירידת מדרגה ביכולת לבצע מאמצים. הדבר קשור בעיקר לחולשת השרירים וירידה בכושר הגופני ואולי גם להחמרה בדרגת החסימה. חשוב לעודד אותו עד כמה שניתן לבצע מאמצים ולחזור לרמת התיפקוד בה היה לפני האירוע. הליכה מתונה בהחלט יכולה לעזור. מעבר לזה הקפדה על שימוש במשאפים הקבועים והשלמת הטיפול בהתלקחות אותו קיבל - גם הם חשובים. בהצלחה דר נמרוד מימון.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה