Relvar

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

06/03/2015 | 16:32 | מאת: עידו

שלום רב, אני חולה COPD קשה ( FEV < 50) ולאחרונה החלתי טיפול אצל רופא חדש. במסגרת הטיפול הרופא המליץ לי על תרופות חדשות בינהן התרופה רלוואר אלפיטה. שמתי לב שהרופא רשם לי את גרסת ה184/22 של התרופה ואילו בעלון המצורף זה כתוב שהגרסה הנ"ל לא מתאימה ל-COPD אלא לאסתמה. האם מקובללתת את הגרסה הנ"ל לחולי COPD? מתוך העלון: Relvar Ellipta 184/22 micrograms is not indicated for patients with COPD. There is no additional benefit of the 184/22 micrograms dose compared to the 92/22 micrograms dose and there is a potential increased risk of systemic corticosteroid-related adverse reactions (see section 4.8).

לעידו שלום נכון מאד. RELVAR במינון שקיבלת מיועד לחולי אסטמה. עם זאת - לעיתים חולי אסטמה מפתחים גם COPD ויש חפיפה בין שתי המחלות. כדאי לבדוק מול הרופא המטפל שניפק את התרופה האם כוונתו היתה לתת תשובה גם למרכיב אסטמתי במחלתך הריאתית. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה