סקשן

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

04/11/2014 | 02:25 | מאת: לוסי

שלום האם יכול להיות שבעת ביצוע סקשן הצינורית נכנסת לוושט במקום לקנה? יש דרך לוודא לאן זה בדיוק נכנס? (נוכחות ליחה בסקשן יכולה להיות גם מהלוע או הפה) ואם זה נכנס בטעות לוושט זה עלול לגרום לנזק או פציעה כלשהי? ושאלה כללית. עד לאן הצינורית של הסקשן נכנסת? לפי האורך זה נראה שנכנס עמוק... האם ייתכן נזק אם זה נכנס יותר מדי? לילה טוב ותודה

שלום רב צינורית הסקשן נועדה לניקוי הפרשות של חלל הלוע וברוב הפעמים אינה מגיעה אל מעבר ללוע. כניסה לקנה באמצעות הצינורית היא נדירה משום שיש רפלקס הגנה של מיתרי הקול שמונע את כניסת הצינורית - אך לעיתים כמו למשך בחולים שלאחר ארוע מוחי רפלקס זה פגוע והצינורית עלולה להיכנס לתוך קנה הנשימה. לגבי הוושט - יש אפשרות לכניסת הצינורית לוושט, אם כי היות והצינורית גמישה היא בדרך כלל נתקעת בלוע עצמו. הסכנה של פציעה ודימום תמיד קיימת ועל כן מומלץ לבצע את הפעולה בעדינות ולא בכוח. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה