DAXAS וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

23/10/2014 | 16:47 | מאת: אפרת

היתכן שכדור בשם זה עלול לגרום לקוצר נשימה קשה לחולה copd המקבל גם אונברז , ספיריבה ופלקסוטייד ושקיבל את הכדור להתנסות ? תודה על תשובה.

לאפרת שלום רב DAXAS או DALIRESP - שני שמות לאותה תרופה חדשה המיועדת לשימוש בחולי COPD עם התלקחויות תכופות. הכדור ניתן פעם ביום ואושר לשימוש בישראל לחולי COPD. במחקרים הגדולים שקדמו לאישור התרופה - לא נמצאה שכיחות יתר של קוצר נשימה בחולים שנטלו את התרופה יחסית לפלסבו. חולי ה - COPD סובלים תכופות מקוצר נשימה ולא הייתי מייחס זאת ל DAXAS דווקא. עם זסאת ממליץ מאד לפנות לרופא המטפל על מנת להיבדק. בברכה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה