COPD C.T סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

11/10/2014 | 15:25 | מאת: אזרחית

שלום רב : מה הקשר בין COPD לסרטן ריאות , איך מונעים ?האם קיימת חובת C.T אחת למספר חודשים ? כמובן לגילוי מוקדם ... תודה

הקשר הוא קודם כל דרך העישון. רוב חולי ה - COPD (כ - 90%) עישנו או מעשנים כמויות גדולות של סיגריות שמהווה גם את גורם הסיכון מספר אחת להתפתחות סרטן ריאות. המניעה היא דרך הפסקת העישון. לגבי גילוי מוקדם - אין המלצות חד משמעיות מצד רשויות הבריאות העולמיות או הישראליות אך בהדרגה הבדיקה של CT בטווח גילאים ספציפי ולמעשנים שעישנו מעל לכמות מסויימת של סיגריות הופכות להיות שכיחות. מדובר בבדיקת CT עם קרינה נמוכה בתדירות של פעם בשנה. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה