מחולל חמצן נייד \ BIPAP

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/10/2014 | 20:34 | מאת: עידו

שלום רב, אבא שלי אובחן כחולה COPD בדרגה יחסית גבוהה ומטופל עם BIPAP ומוחלל חמצן (לדעתי 4 ליטר) על בסיס יומי. (יש לנו בבית מכללית הנדסה, אין להם אפשרות לספק מחולל נייד). נניח והוא רוצה לטוס לחו"ל הוא חייב את הציוד הנ"ל איתו. ביררנו ביד שרה והם מציעים לקנות מחולל חמצן נייד בכ-15 אלף שקלים ולא כלול בסל התרופות. האם ישנה אופציה להשכיר את הציוד הזה לתקופת זמן קצרה באיזה שהוא אירגון? כלומר לקחת לשבוע משהו קטן שאפשר להעלות למטוס או נייה. האם ישנה בלוני חמצן קטנים שאפשר לקחת? האם יתנו להעלות דבר כזה למטוס? מה הפתרון למצב הזה, של חולה COPD שרוצה לטוס לחו"ל? האם משתלם\אפשרי לייבא את הציוד הזה מחו"ל? איך ניתן לדעת מה הדגם שאנחנו צריכים?

שלום רב במצבים באלו מאד חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל שיודע את המצב שימוש במכשיר הביפאפ מלמד על כשל נשימתי כרוני שזה מצב קשה יותר מרוב חולי ב COPD חברות התעופה מאפשרות לטוס עם חמצן (מה עוד שתאי הנוסעים ממילא מצויידים במסיכות חמצן).. אבל הן דורשות אישור רפואי רשמי ויש תוספת תשלום על הכרטיס גם הביטוח הרפואי במצב כזה יהיה יקר יותר מחולל חמצן נייד אינו נכלל בסל ועלותו היא גבוהה לגבי העלויות ברכישה מחול צריך לברר.. אך תמיד כדאי לרכוש דגם שמשווק בישראל כך שתוכל לקבל שירות בהצלחה דר נמרוד מימו

09/10/2014 | 09:22 | מאת: עידו

תודה על התגובה ד"ר. יש לנו בבית מחוללת חמצן שזאת הקופסא היותר קטנה וישנו ה-BIPAP שזאת הקופסא היותר גדולה. נניח ורוכשים את מחולל החמצן הנייד, האם הוא מחליף את שניהם או שנדרש גם BIPAP נייד? יש לנו בבית גם בלון חמצן שמיועד לגיבוי במצב בו ה-BIPAP\מחולל חמצן לא עובדים. האם בלון חמצן קטן יותר, שאפשר להעלות למטוס, לא יספיק לטיול קצר בחו"ל?. עוד שאלה, תוכל בבקשה הלפנות אותי (גם במייל) לגופים שמתמחים בשכרה\מכירה של ציוד כזה בארץ? תודה.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה