צילום חזה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

05/09/2014 | 00:35 | מאת: רויטל

שלום מה בעצם ההבדל בין דלקת ריאות - בצקת ריאות - שאיפת תוכן קיבה לריאות? האם בצילום חזה ניתן להבדיל בין הפרשות של ליחה ודלקת להפרשות של שאיפת תוכן קיבה? מה רואים בצילום חזה בבצקת ריאות? והאם על פי צילום חזה והאזנה לריאות ניתן לדעת האם הבעיה היא ריאתית או ממקור לבבי? השאלות בעיקר לגבי חולה שלא מתקשר, כך שלא ניתן להיעזר בתלונותיו. תודה

שלום רב שלום מה בעצם ההבדל בין דלקת ריאות - בצקת ריאות - שאיפת תוכן קיבה לריאות? דלקת ריאות זה זיהום של הריאות, בצקת ריאות - מים בריאות. האם בצילום חזה ניתן להבדיל בין הפרשות של ליחה ודלקת להפרשות של שאיפת תוכן קיבה? לא מה רואים בצילום חזה בבצקת ריאות? שהצילום לבם באופן סימטרי דו צדדי והאם על פי צילום חזה והאזנה לריאות ניתן לדעת האם הבעיה היא ריאתית או ממקור לבבי? על פי ממצאי ההאזנה בלבד - לא ממש ניתן לדעת. אך תפקיד הרופא לאסוף נתונים ממקורות רבים כולל בדיקה גופנית ולתת תוצאה אבחנתית! דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה