מחלת copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

20/09/2011 | 11:15 | מאת: adel

\לום ובוקר טוב דוקטור נמרוד מימון ברשותך רציתילשאול עודשאלה כידוע לך יש עכשיו גם טיפול של הדבקה לריאות האם אתה יכול לכתוב לי על ההדבקה הבנתי שלי זה לא מתאים מיכוון שהאיפיזמה מפוזרת האם יש לך ניסיון או מידע אשמח לשמוע בתודה מראש אדיל

יש לנו נסיון מצויין עם הפעולה הזו בחולים שלנו פה בסורוקה היה שיפור מדהים בתיפקודי הריאות - ורק היום ביצענו הפעולה לשני חולים נוספים בכל מקרה הפעולה נועדה להדביק ולגרום לתמט של חלקי ריאה חולים. ההגיון מאחורי הפעולה (שבעבר היתה מבוצעת בניתוח) הוא - 1. חלקי הריאה המשתתפים בחילופי הגזים בנשימה רגילה הם בעיקר החלקים התחתונים. 2. באמפיזמה (COPD) שנגרמה מעישון החלקים הנפגעים הם החלקים העליונים 3. לא רק שהחלקים העליונים שממילא אינם פעילים נפגעים, הפגיעה בהם גורמת ללחץ על חלקי ריאה תחתונים/בריאים ופגיעה במבנה של שריר הנשימה העיקרי - הסרעפת - שהופכת שטוחה. לכן - אם נסתום ונקטין את הנפח של החלקים העליונים - האוויר יזרום לחלקים התחתונים, הסרעפת תחזור להיות גבוהה ובעמדה יותר טובה וכך נשימתו של החולה תיעשה הרבה יותר יעילה. במקרה שלך הפגיעה היא דיפוזית ולכן אין טעם כנראה בהורדה של חלקי הריאה העליונים משום שהם חולים כמו החלקים התחתונים ובמקרה זה את תיאבדי רקמת ריאה - ושכרך יצא בהפסדך. מקווה שההסבר שלי הוא ברור - שבדרך כלל לוקח לי כ - 15 דקות להסביר את העיקרון למתמחים או לסטודנטים לרפואה דר נמרוד מימון.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה