אני בן 60 מאובחן COPD כשש שנים FEV1 - 45%

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/04/2014 | 15:16 | מאת: חיים

נוטל סרטייד 250 וספיריבה. שלוש שאלות: 1. האם יש חידושים בתרופות 2. האם להיות במעקב אצל מומחה כל רבעון או שמספיק התרופות? (יש לי ספירומטר בבית...) 3. האם מותר לי לנסוע לפרו ולבלות בגובה 3500 מ'? מודה לך ד"ר מימון על התייחסות

למעט טיפולים ניסיוניים של הקטנת נפח ריאות שהתייחסתי אליהם בשאלות קודמות הוכנסו לסל מספר תרופות חדשות מדובר במשאפים המתחרים על השוק של ספיריבה (סיברי) ופוראדיל (אונברז) בנוסף תרופה בכדורים roflumilast שממליץ להיות בקשר עם רופא הריאות שלך על מנת לבדוק התאמה שלך לגבי טיול בפרו וגבהים - גם כאן הרופא המטפל יוכל לדעת את רמת החימצון הבסיסית שלך והאם חשיפה לאוויר דליל לאחר התאקלמות עלולה לפגוע בך. בהצלחה דר נמרוד מימון

02/08/2017 | 23:53 | מאת: יעקב

אני בן 52 מאובחן COPD בשנה האחרונה 45% FEV1. האם אני זכאי לקצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי ?

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה