copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

17/12/2013 | 12:52 | מאת: נחמה

שלום רב האם יש אפשרות כזו? לפני 5 שנים גילו לי את המחלה בבדיקה היה תפקוד ריאות 35% היום בבדיקה של תפקודי ריאה יש לי 60% האם יש אפשרות שהמחלה נסוגה? יש לציין שאני אסמטית לשעבר והפסקתי לעשן לפני חודשיים לפני שגילו את המחלה לאחר 35 שנות עישון

לנחמה שלום השינויים שתיארת בתיפקודי הריאות מאפיינים מאד חולי אסטמה מעשנים שפיתחו COPD. אצלם ניתן למצוא שונות משמעותית בעוצמת הנשיפה בין עונות שונות ובהתקפים. למעשה את מתארת מצב של מחלה משולבת - אסטמה + COPD. נקודת האור במצבך היא שהאפשרויות הטיפוליות אצלך רחבות יותר. ייתכן מאד ותתאימי לטיפול בתרופות המתאימות לאסטמה כמו גם לתרופות שנמצאות בהתוויה ל - COPD. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה