תפקודי ריאה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/08/2013 | 19:43 | מאת: ענת

שלום, בת 25 עשיתי בדיקת ספירומטריה עקב קשיי נשימה בהוצאת אוויר, צורך כל הזמן לקחת אוויר כדי להוציא אותו כאילו האוויר נתקע ולפעמים זה עם תחושת מחנק,אני ממש מתאמצת להוציא את האוויר.. יש לי את זה כבר המון זמן, כבר שנה וזה כל יום וכל היום ולפעמים ממש התקפים.. מאוד מתסכל ומייסר.. יש לציין שעשיתי גם בדיקת אקג ואקו לב והולטר לב שיצאו תקינים ברוך השם, עשיתי בדיקות דם, ברזל, בלוטת התריס וכ'ו והכול תקין... בתשובה של הבדיקה רשום: נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה. דינמיקת הנשימה - ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה. ללא שינוי משמעותי לאחר מרחיבי סימפונות. תפקודי הריאה מדגימים הפרעה חסימתית קלה, ללא מרכיב הפיך. סיכום: הפרעה חסימתית מינמאלית ולא משמעותית קלינית בעיקר בסימפונות קטנים ללא מרכיב הפיך. 1. מה זה אומר חסימה קלה מינימאלית ולא משמעותית קלינית? 2. האם זה מה שגורם לי לקשיי נשימה שיש לי כבר תקופה ארוכה במשך כל היום? 3. מה זה אומר נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה? 4. מה זה אומר ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה? 5. מה זה סימפונות קטנים? היכן הם נמצאים? 6. מה זה ללא מרכיב הפיך? 7. מה יכול לגרום לקשיי נשימה האלה חוץ מריאות ולב? איזה בדיקה לעשות? אשמח אם תוכל לענות לי כי אני כבר מתוסכלת ומפוחדת, הרופא ריאות מאוד לא היתייחס לשאלות שלי כשהייתי אצלו, הוא היתעצבן עליי ודיבר לא יפה ואמר לי תשאלי את רופא המשפחה שלך את לא מבינה בזה, נורא נפגעתי מהיחס שלו, אולי אתה תוכל לעזור לי בבקשה ולענות לשאלותיי זה מאוד חשוב לי, תודה..

שלום רב העלית שאלות רבות שאין ביכולתי לענות בצורה ברורה ומפורטת במסגרת אתר זה. ממליץ לך לפנות לרופא ריאות אפילו באופן פרטי על מנת לקבל ממנו מידע בצורה יותר מסודרת כך שתוכלי להבין את הדברים בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה