הצטברות ליחה במערכת הנשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

03/05/2013 | 06:48 | מאת: Dov

שלום רב ד"ר מימון, לא בטוח שאני בפורום הנכון. אולי תפנה אותי לאאג. אני בכל נמקרה מנסה גם שם.קצת הסטוריה רפואית. במשך שנים סבלתי מסדלקות סינוסים חוזרות בשל הצטברות נוזלים. לאחר בדיקה נותחתי לטיפול במערות וכונכיות. הניתוח עבר בהצלחה ואכן מזה מספר שנים שאין לי דלקות סינוסים. אך הבעיה עברה למקום אחר, ככל הנראה טיפלנו בסימפטום. כיום אני סובל מבעיית ליחה שאינה נגמרת. למעשה הליחה עוברת לאזור מערכת הנשימה העליונה, גורמת לגירוי קשה, שיעול ולעיתים קושי בדיבור.הליחה היא לרוב שקופה ולא דלקתית. במספר מקרים התפתחה דלקת במערכת הנשימה העליונה ונזקקתי לאנטיביוטיקה. התזונה שלי תקינה ומגוונת.אני רזה. אציין שאני עוסק בספורט כתחביב ובעל תפקודי ריאות טובים. ביצעתי מספר בדיקות מקיפות כדי לנסות לאתר את שורש הבעיה: 1. בדיקת אלרגיות. לא נמצאה בעיה. 2. בדיקות תפקודי ריאות. לא נמצאה בעיה. 3. בדיקת קיח. נשלח למעבדה, לא נמצא כל ממצא. התחושה שלי שהכל נובע מתהליך יצור ליחה בעייתי שמגיע לאיזור הריאות. לא מצאתי רופא/ תחום שעוסק בזה ואוכל לברר איתו. עד כאן הסיפור. האם יש כיוון לבדיקה של נושא היצור של הליחה? האם ידוע לך על טיפול שיכול לעזור? תודה מראש, דב.

שלום לגבי הפרשת ליחה מוגברת הייתי מציע גם לבצע CT של הריאות ללא חומר ניגודי האם עישנת בעבר? אם כן כדאי לנסות משאפים שמייבשים את ההפרשות (אירובנט) בהצלחה דר נמרוד מימון

28/11/2013 | 18:15 | מאת: הרצל

שלום כותב לך אדם שיש לו אותה הבעיה, ברצוני לשאול האם פתרת את הבעיה ואיך אשמח אם תתקשר אלי, לטלפון 052-3347572 הרצל, או להשאיר לי מספר טלפון ואשמח להתייעץ איתך תודה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה