שתי שאלות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

20/03/2013 | 16:19 | מאת: דליה

שלום רב, שמעתי שמי שנוטל אונברז וספיריבה עדיף שיטול סרוטייד במקום סימביקורט. האם נכון הדבר? אני נוטלת סמביקורט 320 בוקר וערב,+ ספיריבה ואונברייז בבוקר. בבוקר אני נוטלת את כל המשאפים ביחד אחד אחר השני. האם הסדר הזה הוא נכון? או שעלי לעשות הפרדה בין התרופות. תודה על תשובתך המהירה. דליה.

20/03/2013 | 17:09 | מאת: יוסי

שלום האם האומברז עוזר לך, מה את מרגישה אם את לא תיקחי אומברז למה את לוקחת אומברז

שלום רב אין חשיבות לסדר השימוש במשאפים בדרך כלל לא משתמשים בסרטייד/סימביקורט ביחד עם אונברז. זאת בגלל שבשני במשאפים יש LABA שהם מרחיבי סימפונות סימפטומימטיים. הסיכון הוא לתופעת לוואי של דופק מהיר ותחושת דפיקות לב. עם זאת - לעיתים הרופא המטפל יכול להחליט שהתועלת עולה על הסיכון. ולשאלתך - בהקשר זה אין הבדל בין סימביקורט וסרטייד! דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה