שאלה בנוגע COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

05/02/2013 | 12:05 | מאת: צחי

שלום ד"ר : ברצוני לשאול אותך שאלה אני נשוי בן 56 וסובל COPD לאחרונה הציעו לי להשתתף בניסוי מחקר עבור אותה מחלה , כמובן שמשפחתי מתנגדת מאד אני מעוניין כי מרגיש שחייב למצוא תרופה מה דעתך ? (עלי לציין שעדיין לא שמעתי במה כרוכה השתתפותי)

לצחי שלום השתתפות בניסויים קליניים כרוכים במספר סיכונים - חשיפה לתרופה חדשה יכולה להיות מלווה גם בתופעות לוואי. עם זאת היתרונות לדעתי עולים על החסרונות וכוללים - חשיפה לתרופות שעברו כבר סבב בדיקות יסודי ראשוני ולא הדגימו תופעות לוואי משמעותיות, מעקב צמוד והדוק על ידי צוות המחקר הכולל בדיקות מקיפות, חשיפה לטכנולוגיה שתגיע לשוק רק בעוד מספר שנים עם הבטחה לאספקת התרופה על חשבון החברה המממנת. בכל מקרה המלצתי היא שלא מזיק לשמוע ולהתרשם מהמחקר ולהחליט רק לאחר שתקבל יותר מידע. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה