רק רוצה לנשום טוב יותר

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/09/2012 | 07:08 | מאת: אלי

היי, אני כמעט בן 40, לא עישנתי בחיי מעולם, אם זאת אני סובל מאסתמה קשה שנים רבות, לפני מספר שנים חלה החמרה במצבי וכתוצאה מכך הוגדרתי כסובל מCOPD, אני מטופל כמויות אדירות של סטארוידים ותרופות (80מ"ג פרדינזון, 5מ"ג פלקסוטייד, ספיריבה, פרודיל, סינגוליר), כמובן שפיתחתי סכרת וקושינג חמור (משקלי כיום 135), הפרעות קצב, לחץ דם גבוה, הפרעות תפקוד בכבד (לכולם אני לוקח שורה של טיפולים), לפני שנה חוברתי לביפאפ באופן קבוע עם חמצן, רק רציתי לדעת האם יש איזה שהוא טיפול אפילו ניסיוני שיכול לעזור לי (השתלה לא באה בחשבון מאחר ונדבקתי שורה של חיידקים עמידים, לרבות קלפסיאלה פנומניה וE.coli - בבית החולים...) החיים שלי הם סיוט ממושך - אשמת לכל לנסות כל טיפול שיכול לעזור, אפילו באופן מזערי.

לאלי שלום מעבר למה שאתה כבר מקבל מציע - 1. נסיון מתן XOLAIR שהינה תרופה חדשה לאסטמה ויש אינדיקציות ברורות למתן התרופה. 2. ביצוע פעילות גופנית מתונה וירידה במשקל אלו הם שני דברים שישפרו מאד את קוצר הנשימה שלך. כמו כן ביצוע אקו לב על מנת לעמוד על יתר לחץ דם ריאתי וצורך בטיפול מכוון לבעייה זו - אם יש. בהצלחה ושנה טובה דר נמרוד מימון

22/09/2012 | 19:46 | מאת: אלי

נבדקתי בעבר לקבלת זולאיר, אך הוחלט מאחר והאסתמה שלי מקורה לא אלרגני, היא שאני לא מתאים, אני פניתי לקופ"ח לקבלת פזיותרפיה בבית אך הם הפנו אותי לוועדה מחוזית....נראה שאני יקח את זה באופן פרטי. תודה רב ואני מעריך מאוד את התגובה. שנה טובה וגמר חתימה טובה אלי.

05/01/2013 | 23:28 | מאת: אירנה

אלי שלום רב, מציעה לך לנסות לעבור שיקום נשימתי.הטיפול, לרוב, מבוצע בקבוצה, אם כי במקרים מסוימים קיים הצורך בטיפול פרטני (בהתאם ליכולותיו של המטופל). הטיפול מוכר ע"י הקופות, והוא מבוצע ע"י פיזיותרפיסטים מוסמכים, העוסקים בתחום של שיקום ריאות. מציעה לך בחום לנסות: ההשפעה אינה מיידית, אבל התמדה בטיפול מביאה לשיפור באיכות החיים ובתפקוד, ומפחיתה את תחושת קוצר הנשימה. בהצלחה, אירנה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה