שלום ד"ר, עזרתך.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

22/06/2012 | 10:24 | מאת: עמית

שלום ד"ר, שמי עמית, בן 25. אני מעשן הרבה נרגילה כבר מס' שנים. בחצי שנה האחרונה, סחרחורות, חולשה, כאבי בטן עזים שלבסוף היה חשד לאבן בכליה, לאחרונה חלה ירידה במשקל לדעת כמה אנשים. הבעיה כלהלן: אני יורק דם בבוקר כבר מעל שבוע, פניתי לרופא משפחה והוא הפנה אותי לצילום חזה. בצילום חזה התשובה כדלקמן: "מוקד סמיך בגודל 3 מ"מ הודגם בשדה עליון שמאלי שיכול להתאים לגרונולמה מסוידת" הופנתי למיון והוחלט לאשפז אותי מחשש לשחפת, לאחר שנשללה השחפת הייתי במהלך האשפוז אצל רופא א.א.ג - ללא מקור לדימום,בדיקה תקינה. לאחר מכן הופנתי לעשות בדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד לוריד. שאלתי לגבי התשובה של ה-CT נאמר לי שהכל תקין וכי הCT מדויק יותר מהרנטגן והוא חושב שמיותר לעשות בדיקות נוספות. שאלתי לגבי המוקד הסמיך שנתגלה ברנטגן אך ללא תשובה מספקת מהרופא וכי הCT הוא הקובע. הרופא אינו יודע מאיפה נובע הדימום וטען כי כנראה זה מחלל הפה אך התשובה הזאת ממש לא מספקת אותי. הדימום עדיין ממשיך וזה משהו שהוא לא תקין לחלוטין ואני לא יודע מה לעשות כדי לדעת את מקור הבעיה?? ולעניין המקום סמיך ברנטגן שפתאום נעלם? ממש יצאתי כפי שבאתי,בלי תשובות ודימום שממשיך כל בוקר. עזרתך מה אוכל לעשות ד"ר. תודה ושבת שלום!

לעמית שלום כמו שנאמר לך בדיקת ה CT שמורכבת למעשה ממאות חתכים של בית החזה מבטלת את צילום החזה שהדיוק שלה נמוך בעשרות מונים יחסית ל CT. על כן CT תקין שולל פתולוגיה ריאתית משמעותית בסבירות גבוהה אך על מנת לוודא זאת - בדיקה נוספת אפשרית היא ברונכוסקופיה שבודקת את דרכי האוויר העליונות לחיפוש אחר מקום דימום אם הדמם נמשך - אנא פנה לרופא ריאות הקרוב למקום מגוריך בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה