ספיריבה, אטרובנט, והשמנה. יש קשר ביניהם?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

29/05/2012 | 16:59 | מאת: אלי

דוקטור שלום. לשמחתי הרבה הפסקתי לעשן מזה כשנה וחצי בקירוב ולצערי רק לאחר אבחון כסובל מ COPD פעיל ומציק מאוד בעל שלפוחיות בשתי הריאות. לפני הפסקת העישון עשיתי דיאטה והורדתי כ 20 ק"ג שחזרו במלואם במשך הפסקת העישון למרות שאני מקפיד מאוד לא לשנות את תזונתי בצורה קיצונית. האם יש קשר בין הדברים לדעתך? אני בן 57, 94 ק"ג, 164 ס"מ. מנופח מאוד וכבד מאוד דבר המקשה ביתר שאת את תסמיני המחלה שגם כך מאוד מגבילה אותי ומקשה על חיי ופוגע מאוד בדימוי העצמי שלי ואך מיותר לציין כי הכושר הגופני המעולה שהיה לי ירד מ 100% ל 25% בערך ממה שהיתי. תודה על כל תשובה שאקבל.

אלי שלום עד כמה שידוע לי אין קשר בין התרופות שמנית להשמנה מדובר בתרופות יחסית בטוחות שעובדות כל דרכי הוויר להרחבתם ולהקטנת כמות ההפרשות אני מניח שעודף המשקל מובע מהפסקת העישון שידוע שיש עלייה במשקל עם הפסקת העישון הסיבות לכך מגוונות אך בכל מקרה בהנזק בהמשך העישון עולה בהרבה על עודף המשקל ניתן לנסות לשפר את התזונה ובמקביל לבצע פעילות גופנית סדירה ממליץ מאד כל פנייה למכון ריאות הקרוב למקום מגוריך לצורך הצטרפות לתוכנית שיקום ריאות בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה