חשש לפני בדיקת CT לגילוי copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

27/07/2018 | 11:20 | מאת: יוסי

פרופ' שלום רב אני בן 48 סובל שנים מאלרגיות רבות של פריחה, דשא וכד'. ב4 שנים האחרונות החלה תחושה של זליגת נזלת לא דרך האף אלא פנימה לגרון. ואז החלו התקפי שיעול בערב כאשר הליחה היא שקופה וטיפה גם לבנה כשלג אך צמיגה מאוד ונמתחת מאוד. כמו כן צפצופים בערב. רופאת המשפחה נתנה לי משאף וטענה שזאת אסטמה. רופא ריאות ביצע בדיקת נשיפה עם חומר לבדיקת אסטמה. יצא גבולי והוא טען שזה לא אסטמה. נתנו לי qvar וכשאני לוקח פעם ביום הכל בסדר. אם אני לא לוקח בזמן. כבר קשה לי לנשום ואז ה qvar לא עוזר ואני צריך relvar שעושה שקט ל 48 שעות. פניתי לאחרונה לרופא ריאות והוא חושד ב COPD. לא עישנתי מעולם. אני מאוד חושש מהבדיקה מתוצאותיה. מבקש לשאול האם הליחה השקופה והצמיגית היא אכן סימן ל מחלה זו? והאם סביר (בלי להתחייב כמובן שתלוי כל אחד ההתגלות מצבו) שבגילי כעת אוכל לסחוב את המחלה (בלי להיות מחובר למכשירים) ולהגיע לגיל 70-80, או שי 20 שנה זה לא סביר. אני מאוד בלחץ ואשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה מראש יוסי

שלום רב מחלת ה COPD קשורה לעישון אך גם לא מעשנים עלולים לחלות בה לדוגמא חולים עם אסטמה ממושכת. מהלך המחלה ווריאבילי אך ברור שניתן לחיות עד גיל מבוגר ללא הזדקקות למכשירים. כמו בכל מחלה - הטווח של החומרה רחב ביותר ורוב החולים הם דווקא קלים שלא מגיעים לאיבחון כלל. לכן כדאי לבצע איבחון נכון - שייתן לרופא המטפל יותר כלים טיפוליים שיוכלו לעזור ולשפר את איכות חייך. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה