חולה COPD וגידול כלב

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/08/2011 | 18:57 | מאת: יקיר

שלום דוקטור, אני חולה COPD קשה ורציתי לשאול אם במצבי הנשימתי, כדאי לי להחזיק כלב בבית, מבחינת השיער שלו והריח. אני גר בדירת חדר. אודה לתשובתך. שבת רגועה. יקיר

שלום יקיר אפתח בתשובה - שככל הנראה אין לחולה COPD בעייה בגידול כלב בביתו. בכל זאת אפרט - COPD היא מחלה שבה יש חסימה קבועה בדרכי האוויר שהיא משנית לנזקי עישון הסיגריות. לרוב חולי ה - COPD מעולם לא היתה אסטמה שהיא מחלה עם מרכיב אלרגי שגם גורמת לחסימה בדרכי האוויר. עם זאת 15% מחולי ה - COPD מעולם לא עישנו ובחלק מהם החסימה הקבועה נגרמה כתוצאה ממחלת אסטמה ממושכת. כמו כן ידוע שחלק מחולי האסטמה סובלים מאלרגיה לפרוות בעלי חיים ובינהם פרוות כלבים. על מנת לתת לך תשובה סופית הייתי רוצה לשאול אותך מספר שאלות אך אסכם ואומר שאם מעולם לא סבלת מאסטמה אלרגית ואין לך אלרגיה ידועה לבעלי חיים וה - COPD שלך הינו משני לנזקי עשן הסיגריות - הרי אין לך שום בעייה בגידול בעלי חיים אצלך בבית. בברכה דר נמרוד מימון - רופא ריאות

20/08/2011 | 16:09 | מאת: יקיר

תודה לתשובתך המפורטת. כן, בעברי סבלתי מאסטמה. עישנתי, לא כבד, אך בעיות הנשימה החלו לפני כארבע שנים, כאשר חיידק תקף את ראותיי והייתי שבוע וחצי בטיפול נמרץ נשימתי. טופלתי.. איך הרופא שלי מגדיר זאת.. טופל בכל האמצעים ללא שיפור. ספיריבה באופו קבוע, מחולל חמצן עד 10 שעות ביום, משאפים לסוגיהם וסטרואידים. וגם שיקום ריאתי. אשמח לענות על כל שאלותיך. יקיר [email protected]

שלום רב אם המחלה שלך היא COPD בלבד ללא אסטמה אלרגית ואין לך אלרגיה ידועה לכלבים - לא תהיה לך שום בעייה בגידול כלב בבית להיפך - הייתי ממליץ לך לגדל את הכלב שיחייב אותך לצאת לצעידות יומיות.. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה