שאלה לדר'

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

17/05/2012 | 19:38 | מאת: סילבי

שלום דר' מימון אני בת 55 סובלת מלחץ דם ריאתי קשה. (אחרי 35 שנות עישון כבד) חודש איני מעשנת. ברקע לחץ דם גבוה , סכרת. אושפזתי בבית החולים עקב כאבי גב חדים בין השכמות ותןך כדי אישפוז גילו ל.ד. ריאתי קשה אשר לא היה ידוע לי! וכמובן שלא טופל. אכתוב לך בקצרה מתוך מכתב השחרור מביה"ח. החולה עם גורמי סיכון מרובים למחלת לב איסכמית ללא רקע קרדיאלי ידוע, בוצע אקו לב שהדגים תפקוד שמור של חדר שמאל אך לחץ דם ריאתי קשה. ביעוץ קרדיולוגי נעשה מבחן פלול צונתרה הודגמה מחלה דו כלית עם היצרות קשה ב LAD-עם התערבות אינדווסקולארית לעורק זה. לאור איפוקסיה הומלץ על ידי רופא ריאות המשך בירור בבדיקת תפקודי ריאה - ללא עדות למחלה חסימתית , רסטרקטסיה קלה 87 FEV1/FVC 58 FEV1 עברה CT-A ומיפוי ריאות בשלאה של PE ללא עדות לתסחיף ריאתי. הושלם HRCT של בית החזה ללא ממצא חריף. דר' מימון לאור כל הנתונים הנ"ל נאמר לי כי הטיפול הניתן במקרים אלו זה אספירין, קומודין ופלביקס. רופא המשפחה שלי טוען שמדובר ביותר מידי מדללי דם וביקש כי לא אקח אספירין אבקש לדעת מה דעתך על כך? ואיך אוכל לשפר את איכות חיי. (יש לי חמצן בבית שבמשך היום לוקחת לפי צורך אך בלילה חייבת לישון עם חמצן. תודה רבה דר' נכבד!

לסילבי שלום ממליץ לך לפנות לרופא ריאות על מנת שהוא יוכל לרדת לעומק הממצאים ויוכל לתת לך לקבל הסבר טוב יותר לגבי מצבך ובעייתך. הפרטים החסרים בעיניי הם - משקלך - BMI, קוצר נשימה במאמצים ורמה תיפקודית, הפרעות שינה, גזים עורקיים בגדם, ממצאי הצינתור ומבחן הפלולן. בכל זאת מהמידע שמסרת על פניו איני מתרשם שלחץ הדם הריאתי המוגבר הוא משני למחלת ריאות ראשונית. נראה לי יותר שלחץ הדם הריאתי המוגבר הוא תוצאה של הפרעה התיפקוד הלבבי. אני מפנה אותך לרופא ריאות משום שחשוב מאד לראות את ממצאי הבדיקות המקיפות שעברת לבדוק ולראות אותך - ורק אז להגיע ךיחלטות טיפוליות. לגבי מדללי הדם - אני משער שרופא המשפחה יודע ומכיר אותך היטב והייתי נשמע לעצתו. בהצלחה דר נמרוד מימון.

18/05/2012 | 09:17 | מאת: סילבי

שלום לדר', ראשית אבקש להודות על תשובתך המהירה! דר' אני מוזמנת למרפאת ריאות בסורורקה בחודש אוקטובר. האם לדעתך אוכל להמתין עד אז? לציין שאני בעלת עודף משקל גדול (נמצאת בדייטה) או לנסות לפנות למרפאה אחרת בבית חולים אחר? אני פשוט חרדתית וגם ככה לא קל לי. בברכת שבת שלום ותודה רבה.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה