שימוש יעיל בתרופות לחולה COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

21/05/2017 | 00:58 | מאת: אילולה

בהמשך לשאלה הקודמת אבי חולה copd כפי שציינתי בכל יום נוטל 2.5 מ"ג פרדניזון , ספיאולטו ,רבלבר אלפאטה פעמיים ביום משאף ונטולין עם ספייסר ופעם ביום אנלציה עם ארובנט וונטולין כאשר את הונטולין במשאף עם הספייסר הוא החל לקבל במקום השימוש באנלציה עם ונטולין וארובנט בטענה שהאנלציה גורמת לתופעות לוואי (גלאקומה, אדמומיות בעור הפנים , אי יעילות בשאיפה של כל החומר לעומת הונטולין במשאף עם הספייסר בו כל החומר נשאף לתוך..ע"פ תשובתך אנו בדילמה האם לחזור שוב לאנילציות..? דבר נוסף הסיטורציה בדם היא בדר"כ בין 93 ל 96 האם יש צורך מידי פעם להשתמש במחולל חמצן שנמצא באופן קבוע בבית?

שלום רב 1. בעיניי רוב המומחים אין הבדל בין ספייסר למכשיר אינהלציה - שישתמש במה שנוח לו. 2. סטורציה 93-96% אינה סיבה למתן חמצן. ככלל שימוש בחמצן שלא לצורך עלול להזיק, והוא מוצדק רק במצבים בהם הסטורציה יורדת אל מתחת ל - 90%. פרופסור נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה