שימוש יעיל בתרופות לחולה COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/05/2017 | 00:05 | מאת: אילולה

שלום , אבי חולה COPD קרוב לשישה חודשים בעקבות סיבוך לאחר ניתוח , התלקחויות חוזרות ונשנות , מאז שימוש בסטרואידים פומיים פרדניזון 20 מ"ג ביום ויורדים בהדרגה במינון ושוב עולים וכך חוזר חלילה..יש לציין שזה 30 יום ויותר אבי מקבל 5 מ"ג פרדניזון ללא התלקחויות ואנו חוששים להוריד ממינון זה.. בנוסף משתמש ב SPIOLTO וב RELVAR ELLIPATA 180 , שלש פעמים אנלציה עם ונטולין וארובנט . לפני כשבוע הורדנו שני אנלציות בגלל תופעות לוואי והתחלנו לתת במקום ונטולין במשאף עם ספייסר..ופעם אחת ביום ממשיך עם אנלציה .אלא שבימים האחרונים יש הרבה ליחה... השאלות שלי: 1.האם שימוש ממושך בסטרואידים פומיים לא מסוכן ועדיף להפסיקם בשלב זה ולהסתפק בשאר התרופות אותן מקבל? 2. האם שימוש בונטולין במשאף עם ספייסר עדיף על אנלציות מבחינת היעילות .. 3. האם השימוש במשאף SPIOLTO עדיף להשתמש בו עם ספייסר או לבד? תודה

שלום רב 1.האם שימוש ממושך בסטרואידים פומיים לא מסוכן ועדיף להפסיקם בשלב זה ולהסתפק בשאר התרופות אותן מקבל? התשובה היא שכן! לא הוכח מעולם ששימוש קבוע בסטרואידים סיסטמיים מועיל ליולי סי או פי די - להיפך הנזק רב והתועלת לא קיימת לכן אמליץ להימנע מסיימות קבוע בסטרואידים סיסטמיים 2. האם שימוש בונטולין במשאף עם ספייסר עדיף על אנלציות מבחינת היעילות תשובתי היא שבתנאי שימוש סבירים אין עדיפות לספייסר - היתרון בספייסר בא לידי ביטוי בעיקר בילדים ופחות במבוגרים 3. האם השימוש במשאף SPIOLTO עדיף להשתמש בו עם ספייסר או לבד? ספיולטו נועד לשימוש ללא ספייסר וזהו אחד מיתרונותיו הגדולים בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה