מתן ממושך בקורטיזון לחולים copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

09/05/2017 | 07:38 | מאת: adel

דוקטור נמרוד מימון בוקר טוב, האם תוכל להסביר מדוע רק בהתלקחות במחלת חסמת הריאה נותנים טיפול גבוה בקורטיזון?. אם חולים נמצאים בשלב gold4 האם לא כדאי לתת להם קורטיזון שזה הקלה משמעותית במקום לסבול? בתודה מראש ובברכה אדל.

אדל שלום מתנצל על העיכוב בתשובה שימוש קבוע בסטרואידים סיסטמיים לא רק שאינו מועיל לחולי COPD - להיפך. תופעות הלוואי בשימוש כרוני כוללות התפתחות מחלות כגון סכרת יתר לחץ דם קטרקט אוסטאופורוזיס נטייה לזיהומים ועוד היות והנזק רב ובמקביל אין תועלת ההמלצות הן להשתמש בפרדניזון רק בעת התלקחות ולתקופה קצרה בלבד בבאכה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה