יתר לחץ דם ריאתי עם 49 ממ"כ.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

18/03/2017 | 17:32 | מאת: שלמה

שלום אני סובל כבר תקופה ארוכה מקוצר נשימה. במהלך הבדיקות לאיתור הגורם לקוצר נשימה עשו לי בדיקת אקו לב במאמץ. הבדיקה נמצאה תקינה אבל נמצא יתר לחץ דם ריאתי עם 49 ממ"כ. מבקש את עזרתך בבקשה: 1) האם זה הגורם לקוצר הנשימה בוודאות? 2) האם ניתן לריפוי? 3) האם אפשר לטוס לאירופה/ארה"ב במצב כזה? תודה שלמה

שלום רב! 1. לא בוודאות אך בסבירות גבוהה 2. יש לזה טיפול וצריך להפריד בין סיבות ריאתיות ללבביות - פנה לקרדיולוג בשלב ראשון כי סיכוי גבוה שמדובר באי ספיקת לב. 3. נראה לי שאפשר לטוס לחו״ל אך כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה