Lung Volume Reduction Coils

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

21/04/2012 | 14:31 | מאת: adel

שבת שלום דוקטור נמרוד ברצוני לשאול האם מוכרת לך השיטה הזו Lung Volume Reduction Coils והאם עושים אותה גם בארץ? http://www.pneumrx.com/photo.aspx?fn=PneumRxLVRC.flv Lung Volume Reduction Coils לחולי copd בתודה מראש adel

לאדל שלום שיטות להקטנת נפחי הריאות מיועדות לחולי COPD עם אמפיזמה הסובלים מנפחי ריאות גדולים מהרגיל ופגיעה ריאתית שבעיקר מרוכזת באונות הריאה העליונות. שיטות אלו מבוססות על כך שהנזק הריאתי שנגרם כתוצאה מעישון סיגריות מרוכז בדרך כלל בחלקים העליונים של הריאות, שם ממילא אין הרבה חילופי גזים ומצד שני אותם חלקים פגועים - מקשים על נשימה נורמלית גם בחלקי הריאה התקינים. על כן הסרה שלהם בניתוח או חסימה שלהם באמצעות דבק ביולוגי שסתומים או סלילים עשויה לשפר את התיפקוד הנשימתי של חולי האמפיזמה. כל השיטות החדשניות הנ"ל אינן נכללות עדיין בסל הבריאות הישראלי וביצענו אותן במסגרת מחקרים שונים עם הצלחות לא מבוטלות בחלק מהחולים. לגבי שיטת ה COIL - איני יודע אם היא מבוצעת כעת במסגרת מחקרית באחד מבתי החולים בארץ. למעט המרכז הרפואי סורוקה (כאן אני עובד ואני יכול להגיד שסיימנו מחקר בדבק ביולוגי ואיננו משתתפים כעת במחקר חדש בתחום) - מקומות נוספים במרכז הארץ שניתן לברר הם - תל השומר בילינסון איכילוב הדסה ומאיר ובצפון - כרמל ורמב"ם בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה