אסתמה + סיגריות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/04/2012 | 20:30 | מאת: א'

לבן שלי, בן 19, יש אסתמה מילדותו (גנטי). בשנתיים האחרונות הוא החל לעשן מידי פעם למרות מחאותיי. שום דבר לא עוזר, הוא לא מפסיק, למרות מחאותיי שיבין שיש לו אסתמה וזה מזיק עבורו. אפילו רופאים הזהירו אותו וזה לא עזר. (רופא משפחה שאל אותו אם הוא רוצה למות ורופאת ריאות אמרה שהוא יתקשה לעשות סקס.) מה עושים כדי להחדיר קצת שכל למוחו, אני מבינה שזה טיפשעשרה אבל בכל זאת. הוא אומר "אין לי אסתמה עבר לי" אבל אני מזכירה לו שבפעם בשנה שנה וחצי שכן יש לו התקף, הוא סובל. מה לעשות?אודה לך מאד אם יש לך/למשהו רעיון שיעזור.

לא' שלום לצערי - אין לי ממש דרך לעזור לבנך בהיגמלות ובאמת שהדבר בסופו של עניין תלוי בו ובו בלבד נראה לי שעשית את כל מה שניתן לעשות כהורה דואג על מנת לעזור לו להפסיק לעשן, חשוב לתת לו מידע אמיתי ואובייקטיבי לגבי סיכוני העישון ולנסות עד כמה שניתן להימנע מהפחדות ואיומים שבדרך כלל פחות יעיל כדרך פעולה בגילאים אלו מאחל לך בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה