טיפול בcopd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/08/2011 | 08:43 | מאת: שוש

מבקשת לדעת האם נכון להשתמש בsperiva ובonbrez בעת ובעונה אחת.וגם השמוש באנטיביוטיקה באופן די קבוע לטיפול בליחה מוגלתית.

שלום שוש שתי התרופות ספיריבה ואונברז עובדות במנגנונים שונים להרחבת הסימפונות שתיהן תרופות מצויינות ושתיהן משלימות אחת את השנייה בטיפול בחולי COPD. הבעייה היא שמשרד הבריאות על רקע תקציבי לא כלל את שתיהן בסל התרופות ולכן לא ניתן לקבל את שתיהן בעת ובעונה אחת על חשבון הסל. אם רוצים להשתמש בשתי התרופות יש לרכוש אחת מהן באופן פרטי. ככל הנראה שתי התרופות יאושרו לשימוש מקביל בסל התרופות הקרוב משום שכאמור השימוש בהן משלים וגורם להרחבת סימפונות מקסימאלית. לגבי שימוש רצוף באנטיביוטיקה באינדיקצייה שציינת - הייתי רוצה לדעת יותר פרטים. בדרך כלל אם מחליטים על שימוש רציף באנטיביוטיקה - עושים זאת ברוטציות של 10 ימים מתוך חודש ולא על בסיס קבוע. גם אז נוהגים להחליף בין אנטיביוטיקות תוך ביצוע תרביות כיח על מנת לעקוב אחר התפתחות עמידויות ושינוי בזני החיידקים. בברכה דר נמרוד מימון

20/08/2011 | 14:53 | מאת: שוש

שלום לך ד"ר נמרוד ותודה על המענה המהיר. להלן סוגי התרופות שמציע לי הרופא:ofloxacin 200 mg ו -mg 150 roxithromycin פעמיים ביום לתקופה של 12 יום בחודש הבא: clindamycin hcl 150 mg פעמיים ביום ו- ciprofloxacin 500 mg שלוש פעמים ביום לתקופה של 12 יום החודש העוקב: augmentin bid 875 mg ו- roxithromycin 150 mg פעמיים ביום לתקופה של 12 יום בתודה שוש

20/08/2011 | 16:38 | מאת: אורלי

שלום. הייתי מאוד מעונינת לדעת מה הסימנים של מחלת הראות copdבעלי מעשן כבד. לאחרונה הוא סובל משיעול אגרסיבי או לסרוגין שיעול טורדני.לעיתים במטלות מסוימות אני שומעת קושי בנשימה או ציפצופים בזמן שינה.יש לו גם עודף משקל.כרגע מטופל כבר פעמיים באנטיביוטיקה ללא הטבה.אבקש פרטים על המחלה שהזכרתי. לפני שיהיה מאוחר מדי תודה.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה