צילום רחם
דיון מתוך פורום פוריות והפריה חוץ גופית
ביצעתי אתמול צילום רחם,ראוי לציין שנשלחתי לביצוע הצילום לאחר שהובחנת כפוליציסטית ובן זוגי עם מורפולגיה של 4% בבדיקת זרע,טרם הצילום הרופא אמר שאם הבדיקה תצא תקינה מיד נתחיל בהזרקות להשראת ביוץ,השבחה והזרעה (ראוי לציין שמעולם לא הריתי),בת 34. להלן תאור הבדיקה והממצאים: בצילום אגן אין עדות להסתיידות פתולוגית.לאחר הכנסת חומר ניגוד דרך צנתר רחמי רחמי הודגם רחם בצורת משולש,במנח אנטאפלקסיו בעל גבולות סדירים. הודגמה חצוצרה ימנית עדינה לכל אורכה עם מעבר חופשי של ח"נ לחלל הצפק. רושם של הרחבה סקולרית בחלקה הדיסטלית של החצוצרה השמאלית, ממצא חשוד ל-sactosalpinx. בצילום אגן לאחר 20 ד"ק הודגם פיזור של ח"נ בחלל הצפק. שאלותיי: 1.מה משמעות האבחנה לגבי החצוצרה השמאלית? 2.אני קוראת בפרומים השונים שמדברים במקרה כזה על כריתת חצוצרה,האם זה מה שצפוי לי לפני בכלל שניסית להרות באמצעות הורמונים לביוץ,להזכיר,אני לא מבייצת????? 3.האם יתכן שלנוכח הממצאים הרופא יחליט שלא נוכל ללכת להזרעה ויש לעבור לטיפול אחר? מודאגת ולחוצה,אודה לתשובה בהקדם
1. אולי חצוצרה חולה אולי על רקע דלקת ישנה. לא ברור האם היה מעבר חומר דרכה או לא. יש לראות את הצילום עצמו כדי להחליט. אין להסתפק בקריאת התשובה. 2. אם הממצא גדול וברור, ואף נראה בא.ס. - יש אינטרס לכרות אותו. לא ברור שזה המצב. 3. יש צורך בהערכה מפוקחת וזהירה לתת את התשובה. סביר כי התכנית להזרעה תוכל להתממש.
אכן ניגשתי לרופא הפריון שלי עם התוצאה הכתובה והדיסק ומבחינתו החצוצרה השמאלית אכן חסומה והוא העלה בפניי כמה אפשרויות להמשך,רק שבנתיים גם הגיעו תוצאות הפאפס והייתי מבקשת שתתייחס לכל שאלותיי: 1.בבדיקת הפאפס הובחן:hpv-low grade sil cin 1,ביום רביע הקרוב ובעקבות הבדיקה אני ניגשת לבדיקת קולופוסקופיה+ביופסיה.הרופא לא ממש נבהל (אבל אני כן)מהתוצאה וביקש שאחזור אליו לאחר קבלת תוצאת הביופסיה. האם אבחנה זו יכולה לעקב לי את תחילת הטיפולים? 2.לאור העובדה שאני פוליציסטית (לא מבייצת עצמונית),בעלת חצוצרה שמאלית חסומה (מעולם לא הריתי,או נעשתה איזושהי התערבות כירורגית,לא זכורה לי כל דלקת-פשוט זה המצב וללא כל הסבר)ובנוסף בן זוגי עם מורפולוגיה של 4% לתקינות הזרע.הרופא המליץ מיד לעבור ל-ivf ולדלג על הנסיונות להזרעה.האם על סמך נתונים אלו נהוג מיד לעבור לivf? 3.מאחר ולא ניתן לחזות עם טיפול להשראת ביוץ מאיזו שחלה אבייץ והביוץ אני מניחה (תקן אותי אם אני טועה)מתרחש באופן אקראי משחלה ימנית או שמאלית וללא כל סדר הגיוני .האם באמת כדאי לי לוותר על הניסיונות להזרעה ומיד לעבור ל-ivf? 4.ביקשתי שננסה לפחות 2 הזרעות מתוך מחשבה שאולי באחת מהן אבייץ משחלה ימנית (חצוצרה ימנית תקינה),האם מדובר בבזבוז זמן ואולי כדאי לי לשמור את כוחותיי הנפשיים האחרונים ל-ivf? בבקשה תעשה לי קצת סדר,מיואשת!