Testosterone

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

21/02/2013 | 21:31 | מאת: חזי

ההורמון מיוצר אך ורק באשכים ? אם כן מדוע הפרעות ביותרת המוח משפיעות על זה? וכן, מה הסיבה שהשמנה גורמת לירידה ב Testosterone ? ועל איזו השמנה מדובר ? חולנית או אפילו עודף משקל רגיל ? גם לא ממש הבנתי, קראתי ש Testosterone נמוך גורם להשמנה, זה קצת סותר.

90% מהטסטוסטרון אצל הגבר מיוצר באשכים, חלק קטן מיוצר באדרנל. ההוראה לייצור טסטוסטרון מגיע מאיזורים שונים במוח ולכן הפרעות ביותרת המוח בהחלט יכולה לגרום לירידה בייצור הטסטוסטרון (גם דרך עליה בייצור הפרולקטין). השמנה גורמת לירידה בטסטוסטרון כי רקמת שומן מכיל אנזים (זרז) המפרק את הטסטוסטרון להורמון הנשי אסטרוגן. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות