ציסטה ובעיות זיקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

21/02/2013 | 21:30 | מאת: גיא

דוקטור שלום, לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה אשר לא ממש התייחסתי אליה של שק אשכים שהולך ומתנפח(בנעוריי עברתי ניתוח וריקוצלה, כיום אני בן 25). העניין הוא שכמעט במקביל, התחלתי לאבד כושר הזיקפה שלי פה ושם.או אם כבר יש זיקפה אז היא אובדת די מהר. בקיצור, פניתי לרופא ולאחר אולטרסאונד גילו שם ציסטה... התור לאורולוג שלי רק בעוד שבועיים!! האם ציסטה כזאת "ענקית"(לפי שפת הרופא) יכולה לגרום לבעיות זיקפה? אולי לחסום שם זרימה תקינה של דם וכל מיני כאלה... זה ממש מייאש ועקב בעיות בתחום המיני כבר שקלתי למצוא פיתרון תרופתי משוק האינטרנט..

איפה זה 'שם' ? באשך ? באפדידימיס ? רוב הציסטות הן אפידידימליות ואז אין שום קשר ישיר לתפקוד מיני. יכול כמובן להיות קשר עקיף - כיוון שאתה מוטרד ואולי כאוב מהציסטה, יש ירידה בתפקוד המיני. יש להיבדק ולהחליט הם לטפל בציסטה. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות