מבולבל ומתוסכל, מחפש הכוונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

20/02/2013 | 00:38 | מאת: אריה

שלום ד"ר הולנד. אני בן 27, מעשן כ-5 סיגריות ביום, כמעט לא שותה אלכוהול ועושה ספורט. לפני כ-7 שנים חוויתי פרידה כואבת מחברה שבעקבותיה הגיע חוסר בזיקפה, בתוך אותה תקופה זכור לי היטב מין מזדמן (מוגן) שהרגשתי כאב במהלכו ולאחריו במשך כמה ימים במיוחד בהשתנה. פניתי לאורולוג וכל הבדיקות היו תקינות - עצימות שתן, בדיקת רנטגן (?), ובדיקות הורמונים. הוא סבר שהכל בסדר אצלי ושכנראה בעיות הזקפה נובעות ממתח. מאז עברו שנים ולמרות שעדיין קיים סוג של מתח כרוני, אפשר לומר שמבחינה נפשית אני במצב הרבה יותר טוב. יש לי חברה ואני מסוגל לסקס ממושך (מעל חצי שעה). העניין הוא שלפעמים יש חוסר רגישות יחסית באיזור, לפעמים אני מאבד זיקפה, לפעמים הזיקפה חלשה, ואין לי זיקפות בוקר. כמעט תמיד השתן יוצא מפוצל, ובעת זיקפה ההרגשה היא שנמצא מתח רב בבסיס האיבר ורפיון יחסי בחלקו העליון. האם יכול להיות שהבדיקות טעו ויש פגיעה בצנרת? יכול להיות שעל בסיס של מתח יהיו תופעות כאלו? פגיעה נוירולוגית? אודה מאוד על דעתך המקצועית.

התופעות שאתה מתאר הן נפוצות אצל גברים רבים. בהחלט ניתן לייחס אותן למתח וחרדה, אם נשללו הסיבות הגופניות בבדיקות שונות. התלונות של שתן מפוצל פחות אופייניות ולכן כדאי להתייעץ שוב עם אורולוג, אולי לשקול ציסטוסקופיה - הסתכלות לתוך צינור השתן. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות