שאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

19/02/2013 | 17:35 | מאת: אלמוני

שלום, אני בן 19 ועברתי ניתוח קשירה עליונה לתיקון וריקוצלה בשבוע שעבר. אתמול הורידו לי את הסיכות והתחבושת ויש לי מספר שאלות: 1-איפה שהיו לי הסיכות,צריך לחטא את המקום עם משהו או שלא לגעת בו בכלל? 2-מהן ההגבלות לזמן הקרוב לאחר ניתוח וריקוצלה? 3-מהן ההגבלות לעתיד הקרוב(הכוונה מה מותר לי באופן כללי לעשות כי שמעתי למשל שכל החיים אסור לי להרים דברים כבדים וכו')-אשמח אם תוכל לפרט לי בנוגע לכך. תודה רבה רבה לך(אשמח לתשובה כי אני לא מצליח לתפוס את הרופא שניתח אותי).

האם לא קיבלת הדרכה בשיחרור ? הוראות במכתב השיחרור ? את הפצע הניתוחי יש לשטוף בעדינות פעמיים ביום במים וסבון, ליבש היטב ולהגן ממגע ישיר של בגדים צמודים. בחודש הראשון אין לבצע פעילות גופנית ואח"כ לחזור בהדרגה לפעילות רגילה. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות