בגיל 60 מתחילות בעיות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

18/02/2013 | 18:46 | מאת: עמית

בגיל 60 ללא מחלות רקע ,מרגיש טוב בכושר לא מעשן,בבדיקה שנתית דלקת בדרכי השתן psa 6.5 קבלתי אנטיביוטיקה,היום לאחר שבוע אנטיביוטיקה,בבדיקה חוזרת,כל ממצאי הדלקת בשתן נעלמו,הכל בסדר רק הpsa ירד ל5.3 האם לוקח לו זמן לרדת לאחר הדלקת,האם זה כבר סימן שהוא עלה לא בגלל הדלקת,אני שואל במטרה לנסות להתכונן לבקשה מצד הרופא לביצוע ביופסה,אצל כמב מחברי שביצעו לאחרונה ביופסה של הפרוסטטה,היו סיבוכים מהביופסה ,כולל זיהומים שחייבו אישפוז ואצל אחר נאלץ לקחת חצי שנה אנטיביוטיקה,אצל כל אלו מחברי שעברו ביופסה לא נמצא ממצאים מדאיגים,בנוסף אני קורא שיש היום אבחנת יתר בפרוסטטה וטיפול יתר,כך שאני מחפש סימוכין להמנע מביופסה גם עם הpsa לא יירד??? פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה

מסכים איתך שנושא האיבחון המוקדם והטיפול בסרטן הערמונית הוא בעייתי ועדיין אין המלצות חד משמעיות. כדי להחליט האם ביופסיה או לא, צריך לדעת מה היום מדידות ה PSA הקודמות שלך, מה קצב העליה לאורך השנים ומה גודל הערמונית. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות