הפרעות בתפקוד המיני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

13/02/2013 | 18:47 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 28. ברקע דיכאון והפרעת פאניקה המאוזנים כרגע ע"י ציפרלקס 20 מ"ג ליום. משנת 2009 (אז הייתי מטופל בסימבלטה עד 120 מ"ג ליום) החלו הפרעות בתפקוד המיני וכיום קשה לי להגיע לזקפה אפילו באוננות, ללא עיכוב בשפיכה. אין לי זקפות בוקר. כשמופיעה לפעמים זקפה (גם אם טובה יחסית) היא אובדת מהר מאוד. עליי לציין כי כשכבר עומד לי, אני לא מרגיש שעומד לי. גם אם מבצעים בי מין אוראלי התחושה מאוד חלשה. אורולוגים בעבר לא מצאו פתרון ממשי, אם כי לא הייתה בדיקה מעבר לשיחה ועיון בתוצאות מעבדה. בבדיקות הורמונליות שביצעתי השבוע, סה"כ כל הערכים נמצאים בתחום הנורמה (DHEA סמוך לגבול התחתון של הנורמה) LH - 6.5 IU/L (תחום: 1.6 - 7.8) FSH - 5.3 IU/L (תחום: 0.7 - 11.1) PROLACTIN - 202 mlU/L (תחום: 45 - 375) TESTOSTERONE TOT - 17.8 nmol/L (תחום: 8.4 - 28.8) FREE ANDROGEN INDEX - 74.6 (תחום: 28 - 80) DHEA SULPHATE - 8.6 mcmol/L (תחום: 7.5 - 17.3) האם תוכל להמליץ על כיוון להמשך בירור / טיפול (שאינו פוגע בספונטניות של קיום יחסים). תודה

13/02/2013 | 19:43 | מאת: מישהו

כמו כן, צפייה בפורנוגרפיה שבעבר הייתה מביאה אותי לזקפה מצויינת, לא מעוררת לי את הזקפה ללא עיסוק אינטנסיבי בפין.

לא ציינת פרטים חשובים - האם יש מחלות רקע אחרות כמו השמנת יתר, עישון, חוסר פעילות גופנית. ציפרלקס אכן פוגע בתפקוד המיני. מבחינה הורמונלית אתה תקין. אפשר לנסות טיפול תרופתי לחיזוק הזקפה. לעיתים צריך להתחיל הזרקות לפין לתקופה קצרה. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות