עקמת הפין של - 40-45 מעלות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

03/02/2013 | 16:54 | מאת: יניב

שלום, יש כאן שאלות רבות, אנא השתדל לענות על כולן, כך שזה יוריד את מפלס הדאגה שלי. אני בן 21. בריא, כוחי במתוני, חשק מיני בריא, אין כאבים בזיקפה או בפליטת הזרע, והכל בסדר גמור פרט לעובדה שיש לי עקמת הפין (מולדת) כאשר בזקפה הפין נוטה כלפי מעלה. עדיין לא קיימתי יחסי מין עם בחורה עקב כך. צפיתי בראיון שעשית עם פרופ' רפי קרסו על עיניין זה אך פחות שוחחתם על עקמת מולדת אלא יותר על פיירוני. לפי הערכה שלי זווית הפין הינה כ- 40-45 מעלות כלפי מעלה (העקמת מתחילה בערך ממרכז הפין). את הזווית הערכתי ע"פ השיטה המתוארת באתר הבא http://www.medscape.com/viewarticle/740710 (ראה Figure 2), היקף הפין הוא כ- 12 ס"מ. 1) מכיוון שאין לי עדיין התנסות מינית, רציתי לדעת האם זווית זו, בהינתן היקף הפין, צפוייה להפריע לחדירה תקינה? האם אהיה מוגבל בתנוחות? האם הבחורה תרגיש כאב? (דהיינו האם על סמך ניסונך עם דיווחים של מטופלים אחרים הדומים למצב שלי, היו להם בעיות בחדירה?) בפירסומים ישנים מפורם זה, המליץ ד"ר רן לין על הכנסת הפין לגליל נייר טואלט ובדיקה האם המעבר חלק. אני יכול להכניס ולהוציא אך עם חיספוס רב בדפנות הגליל. מה זה אומר מבחינת יכולת חדירה (אם בכלל)? אני בבעיה, מכיוון שמומלץ לעבור ניתוח רק עקב בעיות חדירה ("בעיות פונקציונליות"), אך אני מתבייש להתחיל עם מישהי עקב כך, ולכן אני לא יכול לדעת האם תיהיה בעיה, ולכן הערכתך חשובה מאוד. בנוסף, קראתי רבות על ניתוח נסביט. ראיתי גם סירטונים של ניתוח זה. מיותר לציין שזה נראה דיי מפחיד. אני כל הזמן קורא כי הניתוח למעשה הוא פשוט אך זה לא נראה כך (מהסירטונים). 2) בנוסף לשאלות מעלה, רציתי לדעת האם אכן הניתוח נחשב ל"פשוט" עם סיכונים שסיכוייהם נמוכים? לבסוף, קראתי גם שניתוח נסביט מקצר את הפין ב- 1-2 ס"מ. כאשר הפין בזיקפה ומעוקם כלפי מעלה אורך הפין שונה עפ"י צורת מדידתו. אם מודדים את הפין החל מבסיסו העליון בקו ישר עד לנקודה בה הוא מסתיים מקבלים תוצאה מסויימת (הנותנת את האורך הקצר ביותר). מדידה אחרת היא מדידת הפין מבסיס הפין מלמעלה לאורך עקימות הפין (לא בקו ישר אלא לאורך עקימות הפין) וזה נותן תוצאה אחרת שהיא השלישית באורכה. מדידה אחרת היא יישור הפין המעוקם ואז מדידתו מבסיס הפין ועד סופו (וזה נותן תוצאה אחרת - שהיא השנייה באורכה). מדידה אחרת היא מדידת הפין מלמטה (החלק הארוך של הפין) לאורך עקימותו (ולא בקו ישר) וזה נותר את האורך הגבוה ביותר. לכן השאלות בעיניין זה הן: א) מהו הקיצור הצפוי כאשר הפין הינו בזווית של 40-45 מעלות כלפי מעלה? ב) הקיצור הצפוי ביחס לאיזו מדידה? שהרי אם זה ביחס לאורך הפין מהמדידה של החלק התחתון של הפין (הארוך ביותר) הרי שאין כלל בעיה כי אורך זה אינו מתבטא אפילו כעת עקב העקימות. ג) אני הבנתי כי בניתוח למעשה משווים את החלק הארוך לחלק הקצר יותר. אם כך האם אורך הפין לאחר הניתוח הוא כשל אורכו של יישור הפין כעת ידנית? או שמא ביישור ידני של הפין כיום אני למעשה גם מותח את החלק העליון שלו? ד) הבנתי שיהיו תפרים פנימיים של tunica albuginea. האם לאחר תקופת ההחלמה, כל מה שמחזיק את החתך הפנימי של - tunica albuginea הם התפרים או שמא ישנו איחוי טבעי של המקום (סיבים/גידים או מה שיש שם...) פוסט זה מכיל שאלות רבות שמכסות מספר דברים שלא הצלחתי למצוא עליהם מידע, ואשמח אם תוכל לענות על כולן, כך יהיה ידע קצת יותר מקיף על העיניין. תודה רבה על עזרתך.

03/02/2013 | 23:33 | מאת: יניב

תיקון ללינק שנתתי מעלה באשר למדידת הזווית: http://img.medscape.com/article/740/710/740710-fig2.jpg

היקף השאל חורג ממה שאפשר להתייחס אליו בפורום ממליץ לך לפנות לאורולוג העוסק בנושא

06/02/2013 | 22:11 | מאת: יניב

ד"ר הולנד, אני מודע ששאלותיי הן רבות, אך אשמח אם אקבל תשובה על 2 השאלות הראשונות והחשובות מאוד: האם זווית זו, בהינתן היקף הפין, צפוייה להפריע לחדירה תקינה? ו-האם אכן הניתוח (ע"ש נסביט) נחשב ל"פשוט" עם סיכונים שסיכוייהם נמוכים? תודה

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות