US של דרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

20/01/2013 | 11:56 | מאת: בן 60

בבדיקת US נמצא בערמונית, 1. הסתיידות גסה. 2. נפח 42 לעומת נפח 33 עיקבי ב-5 השנים האחרונות. לציין כי אני מקבל זריקות נבידו מדי 3 חודשים מזה כשנה וחצי . מה משמעות של הממצאים ? והאם זה דורש טיפול כלשהוא?

אני לא יכול לענות על השאלה בלי לדעת נתונים נוספים כמו מתן שתן, PSA ועוד.

21/01/2013 | 17:50 | מאת: בן 60

מתן שתן רגיל. קם 2-3 פעמים בלילה ובתוספת קסטרל 10 מ"ג זה ירד לפעם אחת בלילה. PSA מספטמבר האחרון = 1.2 די דומה לבדיקה משנה קודמת. בבדיקה ידנית של האורולוג אין שינויי מהגדרה קודמת על גודל הערמונית = 2+ לא חשודה. תפקוד מיני תקין ובתדירות ממוצעת של 2 בשבוע. לציין כי אני במעקב רבעוני של תפקודי כבד, קלציום,ספירת דם וכמובן הורמונים טרם קבלת זריקת הנבידו ל-3 חודשים נוספים.כל הבדיקות תקינות. לשאלתי האורולוג שאצלו אני מטופל לא יחס שום חשיבות לממצא ההסתיידות בערמונית.מה דעתך ?

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות