האם נגרם נזק לשלפוחית השתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

25/11/2012 | 08:35 | מאת: ציפי

בוקר טוב, אני מבולבלת! הייתי אצל אורולוגית מאחר שהיה לי קושי בתחילת השתנה וכמו"כ בUS היה לי 70 סמ"ק שארית שתן ואז היא שלחה אותי לנוירולוג (בגלל שבאורודינמיקה היתה לי בעיה בתחושה) ולפיזיותרפיה ואמרה לי לפעול בהשתנה יזומה כל שעתיים ולהפחית שתיה ל-8 כוסות ביום. פעלתי ועשיתי כל מה שנאמר לי ואכן אני מרגישה שיש הטבה מחד אך עדיין יש לי מידי פעם את אותה תחושה כשאני הולכת לשירותים-של המתנה של כ-3 דקות עד שהשתן יוצא ואני תוהה אם אני מזיקה לשלפחוית היות ואני מתאפקת הרבה עד שעוברות השעתיים (יש לי תחושה שאני צריכה להתפנות כחצי שעה לאחר שהתרוקנתי ואני מחכה שעתיים).וכמו"כ לפני יומיים עשיתי שוב US ויש לי שארית שתן של 115 סמ"ק, אציין שאין לי בעיה נוירולגית. אשמח מאד אם תוכל לכוון אותי מה עלי לעשות? זה מאד מטריד אותי

לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. מציע לך לפנות לאורולוג ולבקש בדיקה אורודינאמית של השלפוחית - בדיקה הנותנת נתונים רבים וחשובים על השלפוחית - נפח, יכולת התכווצות, תחושתיות ועוד. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

09/12/2012 | 12:33 | מאת: ציפי

ראשית תודה רבה על המענה, אני בת 32 רווקה, עשיתי כבר אורודינמיקה ויש לי בעיות בתחושה, וחוץ מזה הכל היה בסדר למרות שאני חושבת באופן אישי אחרי שעברתי אותה שהבדיקה הזאת לא אמינה כ"כ, הרופא שלי עפ"י תקשורת עם המזכירה אמר לי לחזור על הUS שוב עוד חודש, אני מאד הייתי רוצה לדעת מה ההשלכות של שארית שתן בכמות של 115 סמ"ק וממה זה יכול להגרם

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות