בריחת/חלוקת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

03/10/2012 | 18:46 | מאת: ערן

שלום, אני בן 28 ובחצי השנה אחרונה התחילה אצלי תופעת בריחת/חלוקת שתן. עברתי ניתוח ברגל לפני כשנה (האם יש קשר?). באופן כללי אני אדם בריא ולא לוקח שום תרופות. קראתי קצת בפורום לגבי בריחת שתן אצל גברים - התשובה שלך היתה לסחוט את השופכה, מהחלק שבין פי הטבעת לשק האשכים עד לפתח השופכה (לא ניסיתי עד עכשיו). אציין גם שאין שום כאב בזמן מתן השתן או בכלל, ושהשתן יוצא נקי כמו בעבר. יש לי כמה שאלות : 1) האם הסחיטה תעזור גם במצב של "חלוקת מתן השתן" ?(לפעמים אני מחכה כ20-25 שניות ואז יוצאת עוד כמות שתן) 2) מה הסיבה למצב זה? 3) האם הוא יכול להיעלם ללא טיפול ? תודה מראש וחג שמח.

קשה לי לדעת מה הסיבה לבריחת השתן אצלך כיוון שלא שוחחתי ולא בדקתי אותך. נסה את השיטה של סחיטת השופכה. זה יעיל מאוד. ד"ר רונן הולנד, אורולוג 'טופ-איכילוב' מרפאת מומחים www.dr-holland.co.il

13/10/2012 | 14:18 | מאת: ערן

תודה על תשובתך. בשבוע האחרון ניסיתי את סחיטת השופכה אך השתן לא המשיך ישר אלא אחרי דקה-דקה וחצי של סחיטה. האם זו הכוונה או ישר אחרי הסחיטה אמור להופיע המשך השתן? ועוד שאלה - איך ניתן לקבוע תור לבדיקה אצלך?

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות