אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

28/09/2012 | 11:03 | מאת: מאיה

שלום רציתי לשאול על אבנים בכליות. לאמא שלי יש מי זה 3 שנים אבן בכליה שמאל, כרגע גודלה 6 מ"מ. היא אושפזה בבית חולים ובצילום האבן נראתה בשופכן. בוצע אורטוסקופיה- בזמן פעולה אבן עליתה לכליה.נשאר DJS. כרגע יש הזמנה לESWL LT . רציתי לשאול מה המשמעות ומה המטרה של DJS? ומתי יש להוציאו? ומה הוא ? ומה זה הטיפול ESWL ?

DJ הוא צינור פנימי בין הכליה לשלפוחית כדי למנוע את חסימת הכליה. ESWL הוא ריסוק חוץ גופי של האבן בכליה. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית 'טופ-איכילוב' מרפאת מומחים www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות