זיקפה ושפיכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

25/07/2012 | 22:08 | מאת: דורי

בן 66. יש לי ערמונית מוגדלת (כ-100 סמ'ק). עד לפני כשנה נטלתי אובדרט בנוסף לדיבנלין. כיוון שהערמונית לא קטנה חדלתי לקחת את הראשונה. נדמה לי כי כבר קרוב לשנה יש לי בעיות עם הזיקפה וכאשר זה קורה כבר אין שפיכה.נאמר לי כי בהסרת הערמונית פוסקת השפיכה. אז בעצם מה קורה לי עכשיו ואם ומה הפתרונות? תודה על התייסותך.

שלום, לא ציינת האם מצב ההשתנה שלך כרגע הוא תקין. אם כן - אין סיבה לניתוח, וצריך לטפל בהפרעות הזקפה באמצעים המקובלים (תרופות, זריקות). אם אתה לא משתין טוב, יתכן שצריך ניתוח. אחרי ניתוח ערמונית אין יציאת זרע החוצה (שפיכה) כי הזרע עובר לתוך השלפוחית. עדיין ניתלן להנות מזקפה ומאורגזמה. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורוגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות