דימום בשתן לגבר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

11/04/2012 | 23:40 | מאת: איתי

האם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן /שלפוחית יכול להיווצר דימום בשתן מדובר בגבר. האם זה יכול להצביע על בעיה בכליות ? ואם כן האם יש מקום לערוך איסוף שתן. או שיכול להצביע על גידול בשלפוחית השתן ? אם כן אילו בדיקות יש לערוך . אודה על תשובתך המלומדה . חג שמח ואשמח אם תואיל לענות לי בדחיפות כי אני מודאגת מאד . אגב בעלי בן 68 וסובל בין היתר גם מיתר לחץ דם , סכרת , בעברו דלקת בכליה בעקבותיה היה מאושפז בבי"ח.

דימום בשתן בגיל 68 יכול לנבוע ממספר סיבות ובעיקר - זיהום בשתן, אבנים בדרכי השתן, גידול בדרכי השתן. הבירור הנכון צריך להיות - בדיקת שתן כללית ותרבית, הדמיה של מערכת השתן (בדר"כ CT-UROGRAPHY) וציסטוסקופיה. יש לפנות לאורולוג להתחיל בירור זה ולפעול לפי התוצאות. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות