Testosterone מה גורם למה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

22/03/2012 | 00:01 | מאת: רועי

קראתי על כך שרמת Testosterone נמוכה גורמת (או באה לידי ביטוי) לשלל תופעות כמו: זקפה חלשה, חוסר חשק מיני, מצב רוח ירוד ודכאון, ירידת במסת שריר ועליה במסת שומן' אנרגיה ירודה. ברצוני לשאול מה גורם למה ? האם רמת הטוסטוסרון גורמת לתופעות הנ"ל או שישנה אפשרות שדכאון/השמנה וכו' גורמים לירידת טוסטוסטרון ? והאם יחסי מין או אוננות על בסיס יומי משפיעים ופוגעים ברמת הטוסטוסטרון ?

גם וגם. ירידת טסטוסטרון יכולה לגרום לדיכאון והשמנה אבל גם להיפך. יחסי מין ואוננות על בסיס יומי אינם פוגעים בטסטוסטרון ואולי אף להיפך. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית

22/03/2012 | 21:39 | מאת: רועי

האם טוסטוסטרון בתחתית הנורמה אצל בחור בן 37, זה דבר תקין או דורש טיפול ובירור ? (פרולקטין תקין)

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות