תרבית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

06/12/2011 | 10:58 | מאת: דור

שלום. עשיתי בדיקת תרבית שתן, Urine Culture Diaslide, והתוצאות הגיעו (שליליות) כבר אחרי 24 שעות ! בכל הפורומים ואתרי המידע רשום שהמינימום לתרבית הוא 48 שעות וזה הזמן הנדרש ליצירת התרבית. אשמח לדעת איך יתכן - ואם לבקש בדיקה חוזרת. תודה

שלום, כאשר יש צמיחת חידקים, אפשר לזהות אותם ולתת רגישות לאנטיביוטיקה רק לאחר 48 שעות. אם אין צמיחה כלל, אפשר לתת תשובה שלילית כבר לאחר 24 שעות. ברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית מרכז רפואי רבין, מכבי שירותי בריאות

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות