השארת קטטר לאורך היום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

03/11/2011 | 00:20 | מאת: אור

שלום ד"ר הולנד, האם השארת קטטר ב-5 סנטימטרים ראשונים של השופכה במהלך כל היום, כ-10 שעות, היא מסוכנת? נדרשתי לבצע הרבה הרחבות ביום בגלל היצרות קשה, ואני מוצא שהרבה יותר נוח לי להשאיר את הקטטר בפנים (קטטר סטנדרטי נלטון). מדי פעם אני חש כאב וחוסר נוחות בגלל הימצאות קטטר (זה קורה בעיקר בתנועה או עם בגדים לוחצים). השאלה שלי היא האם אני פוגע בשופכה בהשארת הקטטר.כ

שלום, אם החלטת להיות עם קטטר קבוע במשך היום, עדיף לעשות זאת עם קטטר גמיש יותר כמו פולי מלטקס או מסיליקון ולהכניסו עד לשלפוחית. בברכה, ד"ר רונן הולנד אורולוג מומחה מכבי שירותי בריאות ומרכז רפואי רבין

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות