הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

05/09/2011 | 20:53 | מאת: ענת

שלום, הבן שלי נולד עם הידרונפרוזיס בצד אחד, בשל חסימה מסוג UPJ מכיוון שיש החמרה במצב עליו לעבור ניתוח על מנת לשחרר את החסימה במוצא הכיליה. יש לי מספר שאלות לגבי הניתוח. האם יש חסרון כלשהוא לניתוח לפרוסקופי על פני הניתוח הרגיל? האם פגיעה בשסתומים עקב הכנסת מכשור דרך השלפוחית אל הכיליה, היא אפשרית? ולפיכך, האם ריפלוקס יכול להיות סיבוך של הניתוח? תודה רבה מראש

שלום, ניתוח פתוח בילדים לתיקון UPJ הוא עדיין סוג הניתוח המוביל (gold standart). אם המנתח מנוסה בניתוחים לפארוסקופיים, אזי התוצאות טובות מספיק כמו בניתוח הפתוח. בשני הניתוחים הללו אין החדרת מיכשור לשלפוחית. גם כאשר מחדירים מכשור לשלפוחית ועולים עד לכליה, הסיכוי לרפלוקס הוא מינימלי וזניח. בברכה, ד"ר רונן הולנד אורולוג מומחה www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות